Ingineria+, o nouă față a ingineriei. Interviu cu noul decan al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației

Noul decan al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, a prezentat marți, 7 aprilie 2020, într-un interviu la UMFSTv Live, noua viziune a facultății: Ingineria+,  o nouă față a ingineriei, care promovează capacitatea de interacțiune interdisciplinară într-un spectru larg de domenii educaționale și de cercetare științifică.

„Comunitatea noastră dorește să redefinească noțiunea de inginerie ca forță creativă. De aceea, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației și-a ales sloganul: „Ingineria+” o nouă față a ingineriei.” Este un concept inovator care promovează capacitatea de interacțiune interdisciplinară într-un spectru larg de domenii educaționale și de cercetare științifică. Relația dintre inginerie și medicină este tot mai strânsă, iar printr-o abordare multidimensională și integrativă a învățământului tehnic și medical, s-au creat noi programe de studii: Ingineria Medicală, Informatica Medicală și Bioinformatica. Tot în această viziune se încadrează combinația Inginerie plus Informatică, o intersecție ce susține serviciile umane, produce sisteme complexe în continuă schimbare și face viața mai simplă și mai interesantă. Ingineria+ este acum standardul facultății, iar această caracteristică ne poate ajuta să performăm în perioada următoare”, a explicat prof. univ. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Decanul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a vorbit pe larg și despre direcțiile facultății pentru anii următori.

„Noi, cei de la Inginerie, explorăm potențialul nelimitat al domeniului ingineresc bazat pe excelența oamenilor noștri. Vom continua să recrutăm și să păstrăm o comunitate remarcabilă și diversă de studenți și personal academic, vom menține un nivel ridicat de excelență care va permite comunității academice să imagineze, să exploreze, să inoveze, să comunice și să colaboreze cu colegi și experți din industrie. Vom continua să adăugăm valoare programelor de studii și infrastructurii. Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației cultivă o cultură bogată de creativitate, inovare și antreprenoriat în sălile de curs, în laboratoare și în toate activitățile pe care le desfășoară. Studenții sunt implicați activ în fiecare etapă a formării lor universitare prin promovarea pasiunii pentru învățare. Generarea de soluții pentru provocările globale ale societății este o preocupare a facultății. În domeniile de cercetări avansate, profesorii și studenții generează inovație și invenție care îmbunătățesc viața oamenilor. Considerăm că suntem de neclintit în ambiția noastră de a avansa soluții la provocările societății. Încurajăm activitatea antreprenorială a studenților și a personalului academic, ale căror descoperiri și activități stimulează creșterea economică din județul Mureș, din regiunea Centru și din întreaga țară”, a arătat prof. univ. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Interviul integral cu prof. univ. dr. habil. ing. Liviu Moldovan se poate urmări aici: https://www.youtube.com/watch?v=dmchAMgMdpM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram