Interdisciplinaritatea în educație fizică și sport, tema unui workshop desfășurat la UMFST Târgu Mureș

_DSC5053Asociația Transilvană pentru Cultură din Târgu Mureș și Disciplina Educație Fizică din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș au organizat sâmbătă, 27 octombrie 2018, la UMFST Târgu Mureș, workshop-ul cu tema „100 de ani de cultură fizică”, la care au participat cadre didactice universitare, medici, cercetători științifici și psihologi.

_DSC5065Workshop-ul a abordat teme din domenii complementare educației fizice, și anume: psihologie, kintetoterapie și recuperare medicală, pedagogie, medicină sportivă, istorie și drept. Lucrările prezentate au vizat evoluția domenului educație fizică și a sportului în acest secol.

La eveniment au participat: lector dr. Raul-Felix Hodoș, coordonatorul proiectului cultural „100 de ani în 10 zile”, conf. dr. Adela Bădău, coordonatorul workshop-ului „100 de ani de cultură fizică”, prof. dr. Dana Bădău, șef de lucrări dr. Simona Szasz, medic primar recuperare, psiholog dr. Cosmin Popa, lector dr. Cristina Preutu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dr. Silviu B. Moldovan, cercetător științific, colectivul Disciplinei Educație Fizică, studenți și invitați.

_DSC5077Workshop-ul a fost organizat în cadrul manifestărilor ocazionate de Centenarul Marii Uniri, evenimente care s-au desfășurat în perioada 18 – 28 octombrie 2018, la Târgu Mureș, sub genericul „100 de ani în 10 zile”, în cadrul proiectului național cultural nr. 5245/10.10.2018, organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

_DSC5089

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram