Conferinţa Internaţională „Inter-Eng 2021”, ediția a XV-a

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”din Târgu Mureş anunţă Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2021”.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 7 octombrie 2021, ora 10:00.
În acest an evenimentul științific se desfășoară on-line, fiind accesibil publicului larg la adresa https://inter-eng.umfst.ro/2021/.

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2021” se află la a cincisprezecea ediție de la debutul său, care a avut loc în anul 2003. Organizată în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egipt, conferința reunește participanți din 9 țări de pe patru continente, precum: Arabia Saudită, Canada, Egipt, Maroc, Portugalia, România, Spania, Turcia sau Ungaria, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială.

În decursul celor paisprezece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2021 a conferinței este susţinută de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2021” reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a Universităţii de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi. În această ediție a conferinței sunt prezentate 76 de lucrări științifice, tema principală a conferinței fiind „Viitorul Europei este digital: o viziune largă a conceptului de Industrie 4.0, dincolo de fabricația din întreprindere”.

Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Lecture Notes in Networks and Systems, editată de Springer Nature, fiind evaluată de Clarivate Analytics Web of Science pentru includere în Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2021 sunt:

Prof.dr.ing. Dan Centea, Universitatea McMaster, Canada

Prof.dr.ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt

Prof.dr.habil.  Laszlo Kovacs, Universitatea din Miskolc, Ungaria

Prof.dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig, Egipt


Preşedinte al comitetului ştiinţific, Prof.dr.habil.ing. Liviu MOLDOVAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram