Întrevedere între conducerea UMFST Târgu Mureș și conducerea Universității de Medicină şi Farmacie din Republica Moldova

Invitati Republica Moldova (2)O delegație a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, formată din prof. dr. Evghenii Gutu, prorector Relații Externe, Evelina Gherghelegiu, Șef Departament Relații Externe și Integrare Europeană, și Marcel Sochircă, metodist în cadrul Departamentului Relatii Externe, a efectuat o vizită la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii s-au referit la principalele momente de colaborare între cele două universități petrecute de-a lungul timpului, precum și la direcțiile de viitor.

Invitati Republica Moldova (1)UMFST Târgu Mureş are încheiate două acorduri de colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Republica Moldova, unul pentru Medicină, semnat în anul 2008, şi unul pentru Farmacie, semnat în anul 2009.
În anul 2013, s-a reiterat dorinţa ambelor universități ca acest acord, care prevede schimburi de studenţi, rezidenţi, cadre didactice tinere, diferite forme de cooperare în domeniul ştiinţific şi didactic, să devină mai funcţional.
În anul 2016, s-a încheiat un acord bilateral Erasmus+ pentru țări partenere, iar în anul 2017 s-a obținut finanțare pentru un proiect de mobilități în proiectul KA107 (studenți, cadre didactice și personal administrativ).

Recent, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș, a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram