Junior Business Academy a lansat formularul de înscriere pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor de afaceri ale studenților

Evenimentul online de prezentare a proiectului „Junior Business Academy – Accelerator al integrării pe piața muncii a noilor generații de studenți și absolvenți antreprenori inovatori”, un proiect pentru finanțare nerambursabilă a proiectelor de afaceri ale studenților cu sume între 40.000 și 100.000 Euro, proiect selectat prin Programul Național Innotech Student și co-finanțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020,  a avut loc ieri, 13 ianuarie 2022, pe platforma Microsoft Teams.

În cadrul întâlnirii, din partea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în calitate de beneficiar, au participat Directorul proiectului, conf. univ. dr. Liviu Ciucan-Rusu, cadre didactice și peste 90 de studenți entuziaști din cadrul Facultăților UMFST. Au luat cuvântul conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, Prorector Management economico-financiar și relația cu mediul socio-economic și conf. univ. dr. Daniel Ștefan, Decan al Facultății de Economie și Drept. Iceberg +, companie specializată în livrarea de servicii de consultanță, formare profesională și soluții de transformare digitală și tehnologie, partener în cadrul proiectului, a fost reprezentată de Ionuț Țața, CEO.

Cu această ocazie, a fost lansat formularul de înscriere pentru grupul țintă, au fost prezentați partenerii, obiectivele, grupul țintă și sumele accesate. Persoanele eligibile pentru înscrierea în grupul țintă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să figureze cu domiciliul și/sau reședința în Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
  • Să nu fie acționar majoritar într-o societate comercială;
  • Să aibă calitatea de student la una dintre următoarele categorii: licență – minim anul II de studii (Studii superioare ISCED 6) , masterat – orice an de studii (studii superioare ISCED 7), doctorat – orice an de studii  (Studii superioare ISCED 8).

Formularul se poate accesa aici: https://u2b.umfst.ro/inscriere/.

Obiectivul general al proiectului își propune creșterea gradului de inovare și de utilizare sustenabile a resurselor tehnologice, umane și financiare din Regiunea Centru prin instruirea și integrarea studenţilor și absolvenţilor de învăţământ universitar pe piața forţei de muncă în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Astfel,  studenții, doctoranzii și cursanții vor beneficia de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă, un moment dificil pentru toți tinerii la încheierea studiilor. În plus, programul Innotech Student propune o alternativă atractivă tuturor celor cu spirit antreprenorial, care își doresc implementarea unei idei de afaceri pe cont propriu. Detalii suplimentare se regăsesc pe site-ul web al proiectului: https://u2b.umfst.ro/jba.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram