Locuri la buget la programele de studii de la extensia din Bistrița a UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează o nouă sesiune de admitere la extensia din Bistrița pentru programele de studii Asistență medicală generală, Tehnică dentară și Asistență de farmacie.

Astfel, în sesiunea de admitere din luna septembrie se vor scoate la concurs 6 locuri la buget și 50 locuri cu taxă la programul de studii Asistență medicală generală, 14 locuri la buget și 9 locuri cu taxă la programul de studii Tehnică dentară și 17 locuri la buget și 10 locuri la taxă la programul de studii Asistență de farmacie.

Înscrierile online la admitere vor avea loc în perioada 1 – 6 septembrie 2023.

Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 80% va avea nota obținută la testul grilă, iar 20% media de la bacalaureat.

Proba de concurs va consta dintr-un test grilă din biologie cu 50 de întrebări elaborate de comisia de admitere (10 întrebări de tip complement simplu, 40 întrebări de tip complement multiplu) din întrebările de la sfârșitul celor 7 capitole prevăzute ca bibliografie.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, aceste întrebări sunt restrânse într-un extras, care poate fi descărcat de pe platforma dedicată admiterii: https://adminfo.umfst.ro/ (secțiunea Admitere 2023).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram