Mădălina Blaga, premiu special în finala națională a concursului „FameLab”

1 Madalina BlagaZece dintre cei mai buni tineri comunicatori de știință din țară, studenți sau cercetători în medicină, biologie, tehnologie sau inginerie, au concurat, în luna mai, în finala națională a concursului „FameLab”, organizat de British Council România. Printre cei zece concurenți s-a numărat și Mădălina Blaga, studentă în anul II la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Tîrgu Mureș, care a primit un premiu special din partea juriului.

„FameLab” a fost o experiență extrem de interesantă și frumoasă, am cunoscut foarte mulți oameni și mi-am făcut noi prieteni. În finala națională, am participat cu prezentarea „Viitorul stă în editarea genelor”, în care am vorbit despre o nouă metodă de editare a genelor, pe care am explicat-o pe înțelesul tuturor. Am primit un premiu special din partea organizatorilor, o carte despre genetică „DNA: The Secret of Life”, cu autograful lui James Watson. Am fost foarte uimită și mândră de această carte”, a transmis Mădălina Blaga.

2 JuriuConcursul „FameLab” urmăreşte să inspire, să motiveze şi să formeze tinerii oameni de ştiinţă şi inginerii pentru a interacţiona activ cu publicul şi cu liderii în domeniu. „Recomand experiența „FameLab” tuturor studenților pentru că este foarte important să își deschidă orizonturile, să își îmbunătățească abilitățile de a vorbi în fața unui public, mai ales că acest lucru îi va ajuta în carieră, când vor prezenta lucrări științifice la conferințe. Colegii și prietenii mei m-au felicitat pentru reușită, mi-au cerut detalii despre concurs și m-aș bucura să participe și ei anul viitor”, a arătat Mădălina Blaga.

Condițiile de participare la „FameLab” au fost vârsta cuprinsă între 21 și 40 de ani și capacitatea concurenților de a prezenta cele mai complexe subiecte de știință, în doar trei minute, într-un mod cât mai captivant pentru publicul larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram