Made in UMF: „Voi sunteți cele mai prestigioase vlăstare ale acestui stejar de peste 70 de ani”

MedicinaMesajul decanului Facultății de Medicină, prof. dr. Ovidiu S. Cotoi, adresat absolvenților promoției 2018.

Dragii mei Colegi! Dragi Absolvenți! Dragi Medici, Asistenți, Nutriționiști și dieteticieni, Fizio-kinetoterapeuți și Sportivi!

La ceas aniversar și de mare bucurie prilejuită de ziua absolvirii voastre, doresc să vă mulțumesc pentru că am avut șansa și onoarea să vă întâlnesc, să învățăm împreună și să ne modelăm reciproc!

De azi înainte sunteți absolvenți ai Facultății de Medicină de la UMF Tîrgu Mureș. Voi sunteți cele mai prestigioase vlăstare ale acestui stejar de peste 70 de ani, stejar aflat doar la vârsta tinereții sale. Voi sunteți rodul… rodul muncii și determinării voastre, rodul ambiției, dorinței și valorii voastre. Sunteți rodul sacrificiului și susținerii necondiționate a părinților voștri. Și da, într-o măsură variabilă, sunteți și rodul dăruirii și modelării noastre ca dascăli.

Medicina 5Acum aparțineți unei elite, o elită care obligă și care oferă în același timp, o elită care va face diferența dintre sănătate și boală, dintre viață și moarte. Să fiți mândri de locul din care veniți, să apreciați Universitatea care v-a format și v-a educat. Oriunde vă vor purta pașii în următorii 40-50 de ani, voi sunteți și veți fi absolvenți ai UMF Tîrgu Mureș. Alma Mater Marisiensis va fi mereu aici, unde veți fi întotdeauna acasă și unde ușile nu se vor închide niciodată pentru voi.

Dacă faci un bine cuiva și aștepți același bine din partea lui, se cheamă interes. Dacă faci un bine cuiva, fără să aștepți nimic, însă totuși primești un bine, se cheamă recunoștință. Dacă faci un bine cuiva, nu aștepți nimic și nu primești nimic, se cheamă omenie.

Dragi ”foste celule STEM nediferențiate”, ați ajuns azi la un moment de bilanț și de răscruce, un moment de ”înaltă diferențiere”! Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii spre glorie și lumină, spre smerenie și umanitate!

Baftă la Licență! Baftă la Rezi! Mult succes în viață!

Felicitări Promoția 2018 UMF Tirgu Mureș – România Mare 100!

Prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi

Decanul Facultății de Medicină

Medicina 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram