Mobilități de plasament Erasmus+ pentru doctoranzi

StudentiBiroul Erasmus+ din cadrul Departamentului de Relații Internaționale al UMFST Târgu Mureș oferă burse de plasament în cadrul programului Erasmus+ doctoranzilor din anii II, III și IV care nu beneficiază de alte burse finanţate din fonduri ale Uniunii Europene. Bursele le oferă doctoranzilor posibilitatea de a stabili relaţii de colaborare ştiinţifică, dar și de a realiza o parte a tezei de doctorat.

Durata mobilităţii este de 2-6 luni/an, cu precizarea că în anul universitar următor mobilitatea se poate repeta. Doctoranzii aflați în anul IV trebuie să încheie cu cel puțin 6 luni înainte de finalizarea studiilor doctorale. Plasamentul se poate desfăşura în universităţi, centre de cercetare sau spitale universitare din orice ţară a UE sau ţări care nu sunt membre UE, dar posedă carta Erasmus extinsă (ex. Turcia). Pentru efectuarea mobilității trebuie obținută o scrisoare de acceptare din partea şefului de departament sau al secţiei clinice respective.

Cuantumul bursei este de 700 euro sau 650 euro/lună în funcție de țara de destinație, la care se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în valoare de maximum 100 euro de către UMFST Târgu Mureș.

Dosarele de candidatură trebuie să conţină: CV, scrisoare de intenţie care să includă locaţia aleasă şi date de contact, copie a cărţii de identitate, declarație pe proprie raspundere că nu beneficiază de alte burse finanţate din fonduri UE.

Dosarele de candidatură se depun până la data de 12 noiembrie 2018, la Departamentul de Relaţii Internaţionale.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0265-215.551 interior 235 sau la adresa de e-mail rel_int@umftgm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram