Mobilități de studiu Erasmus pentru studenţi

Studenti ErasmusBiroul Erasmus+ din cadrul Departamentului de Relații Internaționale al UMFST Târgu Mureș organizează, în perioada 12 – 29 martie 2019, concurs de selecţie pentru mobilitățile de studiu Erasmus+, în anul universitar 2019-2020. Cuantumul bursei este cuprins între 470-520 euro/lună, în funcție de țara gazdă.

Perioada de studiu este de aproximativ 5 luni şi se desfăşoară într-o universitate din Uniunea Europeană cu care UMFST Târgu Mureș are semnat un acord bilateral. Acest tip de mobilitate vizează adaptarea studenţilor la cerintele pieţei de muncă din comunitatea europeană şi însuşirea unor cunoştinţe sau abilităţi profesionale de avangardă.

Dosarele se depun în perioada 12 – 29 martie 2019 la Departamentul de Relaţii Internaţionale și trebuie să conțină: opis, fişa de înscriere la concursul de selecţie pentru burse de studiu Erasmus+, anexe justificative la fișa de înscriere (copii ale rezumatelor lucrărilor științifice comunicate în cadrul unor congrese şi ale diplomelor de participare la aceste congrese*, adeverință de la Decanat atestând calitatea de preparator/demonstrator dacă este cazul), Curriculum Vitae în limba română, scrisoare de motivaţie cu precizarea opţiunilor (maximum două opţiuni), adeverinţă de la Decanat cu mediile anilor universitari încheiaţi, copie dupa cartea/buletinul de identitate.

Opis, fișa de înscriere și lista universităților partenere sunt disponibile aici: https://www.umftgm.ro/relatii-internationale/erasmus/outgoing-students/documents.html și aici: https://www.umftgm.ro/relatii-internationale/universitati-partenere/acorduri-bilaterale-erasmus.html.

Criterii de eligibilitate: studenţi români/străini înmatriculaţi în anul universitar 2018-2019: Medicină (anii III-IV), Farmacie (anii I-III), Medicină Dentară (anii III-IV), Nutriție, BFK, Educație fizică și sportivă (anul I); studenţi care au toate examenele promovate în anii universitari încheiați.

Data exactă şi locul în care se va desfăşura concursul de selecţie se vor anunţa ulterior.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: rel_int@umftgm.ro sau la numărul de telefon: 0265-215.551 int. 235.

*În cazul manifestărilor ştiinţifice Marisiensis şi TDK se acceptă adeverință eliberată și semnată de reprezentanții legali ai ligilor studențești din universitate, împreună cu rezumatul lucrării, pentru acele rezumate care au fost acceptate la congresele studențești în cauză şi care se vor desfășura la o dată ulterioară perioadei de înscrierela concursul de selecție pentru burse Erasmus+.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram