Noi programe de studii în pregătire la UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Foto UMFST aprilie 2019Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a demarat activitățile de organizare internă pentru înființarea, în anul universitar 2020/2021, a 20 de noi programe de studii.

Acestea vor fi:

  • Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației – programe de licență: Sisteme de producție digitală, Energetică și Tehnologii informatice, Informatică (în limba maghiară); programe de masterat: Inteligență artificială, Bioinformatică.
  • Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” – programe de licență: Limbi moderne aplicate (engleză, franceză, germană, italiană), Comunicare și media emergente; programe de masterat: Istorie și turism cultural, Traducere multimodală, Scriere și compoziție digitală.
  • Facultatea de Economie și Drept – programe de licență: Management – ID (învățământ la distanță, on line), Contabilitate și Informatică de gestiune – ID, Drept – ID, Digital business & Data science; programe de masterat: Poliție locală și siguranță publică, E-business management & Marketing, Servicii și Tehnologii financiare.
  • Facultatea de Farmacie – programe de licență: Chimie aplicată – chimie medicală, Chimie aplicată – chimie alimentară, Chimie aplicată – Tehnologie chimică.

Rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat: „derularea acestor noi programe în viitorul an universitar este condiționată de obținerea autorizărilor necesare, motiv pentru care Universitatea a început un amplu program de identificare și formare a resurselor umane, de dotare tehnică și de stabilire de relații de colaborare cu instituții și companii de prestigiu din țară și din străinătate pentru buna organizare a acestora.”

Acest proiect de modernizare a învățământului și de adaptare a acestuia la piața muncii reprezintă una dintre prioritățile strategice asumate de universitate în urma fuziunii dintre cele două universități târgumureșene (UMF și UPM) realizată în anul 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram