Noutăți la Grădina Botanică UMFST. Site nou și formular online de vizitare

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță lansarea site-ului Grădinii Botanice: https://gradinabotanica.umfst.ro/.

Grădina Botanică vine astfel în întâmpinarea vizitatorilor cu un site atractiv care cuprinde, printre altele, istoricul Grădinii, prezentarea celor patru mari sectoare, un navigator de grădină, unde vizitatorii pot citi despre plantele din grădină și pot urmări stadiul de înflorire și fructificare a plantelor, un formular online de vizitare, direcțiile de cercetare, colecții și publicații etc.

Amplasată la poalele Platoului Cornești și având o tradiție de peste 70 de ani, în Grădina Botanică sunt aclimatizate în sistem natural peste 1.000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental.

În Grădina Botanică se desfășoară diverse activități didactice, cum ar fi cursuri și lucrări practice ale disciplinei Botanică farmaceutică. Plantele din Grădina Botanică reprezintă materialul necesar pentru predarea noțiunilor de farmacognozie sau fitochimie. Astfel, studenții de la facultatea de Farmacie se întâlnesc cu plantele din Gradină în anul II la disciplina de Botanică farmaceutică și în anul III la disciplina Farmacognozie.

Totdată, aproximativ 2.000 persoane vizitează Grădina Botanică într-o perioadă de vegetație, tot aici organizându-se evenimente culturale, științifice și artistice, cu scopul de a conștientiza publicul larg de importanța conservării biodiversității și rolul plantelor în viața omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram