Noutățile Congresului Internațional pentru Studenti, Tineri Medici și Farmaciști Marisiensis 2019

Marisiensis 2019

Liga Studenților din Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, organizează, în perioada 27-31 martie 2019, a XXIII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenti, Tineri Medici și Farmaciști Marisiensis.

Manifestare științifică de mare amploare atât la nivel local, național cât și internațional, aceasta și-a câștigat statutul ca și punct de referință în cadrul congreselor cu tematică medicală datorită personalităților care îi trec pragul și a standardelor superioare de organizare care aspiră către excelență. Ea reușește să adune anual mai mult de 1.000 de participanți din întreaga lume, cărora le sunt pregătite peste 50 de workshop-uri și 20 de cursuri bazate pe cele mai recente descoperiri, inovație și interdisciplinaritate.

Astfel, pentru această ediție este anunțată participarea unui nume sonor din lumea medicală, care și-a pus pregnant amprenta în evoluția ei, și anume Prof. Dr. Ramon Brugada, director al departamentului de Genetică Cardiovasculară din Girona, Spania, ce a pus bazele sindromului cu același nume. Pe lângă acesta, vor participa alți lectori internaționali: Prof. Dr. Savino M Di Stasi, medic urolog din Italia, Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçin, doctor infecționist din Turcia, sau Dr. Alonso Moreno, medic ortoped din Spania. De asemenea, medici consacrați la nivel național, ca de exemplu Dr. Alex Karkhi, medic dentist specializat în implantologie, vor lua parte la eveniment pentru a împărtăși din vasta lor experiență. Pentru al doilea an consecutiv, ne va onora cu prezența doamna Conf. Dr. Loreta Diana Păun, consilier de stat al Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, care va susține cursul denumit “Urgențe în endocrinologie” .

Nu în ultimul rând, sunt de menționat implicarea și sprijinul necontenit al cadrelor universitare din prestigiosul nostru centru, fără de care manifestarea nu ar fi posibilă, acestea urmând să prezinte variate plegeri și demonstrații.

Evenimentul este structurat ca în fiecare an pe cele 3 specializări din domeniul sănătății, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Ca și noutate, anul acesta introducem secțiunea de Științe Militare, unde colegii noștri urmează să abordeze pe lângă medicina militară și alte domenii conexe activității lor. Pentru că fiecare ediție are pretenția de a fi mai bună decât cea precedentă ei, pe lângă faptul că oferta workshop-urilor și a cursurilor a crescut într-un mod impresionant, participanții pot selecționa nu unul, ci două workshop-uri incluse în prețul standard al congresului.

Deoarece evenimentul nu este dedicat numai studenților, atât medicii, medicii dentiști, farmaciștii cât și aistenții medicali sunt așteptați și ei, congresul nostru fiind creditat cu puncte de educație medicală sau farmaceutică continuă de către colegiile de resort pentru fiecare ramură în parte.

Astfel, Colegiul Medicilor din România a acordat un număr de 30 de puncte EMC pentru medici, Colegiul Medicilor Dentiști din România a acordat 24 de puncte EMC pentru medici dentiști, Colegiul Farmaciștilor din România a acordat 24 de puncte EFC pentru farmaciști, iar Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a acordat 15 puncte EMC.

Congresul se va desfășura pe parcursul a 5 zile, iar programul acestuia va include o superbă Ceremonie de deschidere, seri sociale, Ceremonia de închidere, unde se vor premia cele mai bune lucrări prezentate și o fastuosă Gală. Întregul oraș îmbrățisează manifestarea, astfel evenimentele din cadrul acesteia se desfășoară în variate locații primitoare, acest lucru se adaugă elementului organizatoric profesionist, rezultând găzduirea desăvârșită.

Deoarece natura este unul dintre principalii parteneri ai congresului nostru, în acest an putem spune ca #Marisiensisgoesgreen. În acest sens, pentru prima dată în istoria congresului, toate diplomele se vor distribui exclusiv online, iar posterele vor fi prezentate pe ecrane digitale, astfel consumul de hârtie o să fie redus substanțial.

Conferința de presă urmează să aibă loc miercuri, 27.03.2019, începând cu ora 14.00, la sediul Ligii Studenților din Tîrgu Mureș.

Detalii privind modalitatea de înscriere, programul congresului, precum și orice alte informații se regăsesc pe site-ul: www.marisiensis.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram