Ora de Psihologie la UMFST Live!

Cosmin Popa UMFPsihologul doctor Cosmin Popa, șef de lucrări în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și coordonatorul Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți, va realiza și modera, începând de astăzi, 1 aprilie 2019, în fiecare luni, la UMFST Live, emisiunea „Ora de Psihologie”, care va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Universității.

Emisiunea va începe la ora 18.40, iar primul invitat este dr. Theodor Moica, medic primar psihiatru, psihoterapeut, doctor în științe medicale, unul dintre medicii români care a beneficiat de un stagiu în domeniul psihofarmacologiei la prestigioasa universitate Oxford din Anglia. Tema abordată se referă la integrarea psihoterapiei în tratamentul medical psihiatric, în special pentru tulburările depresive și de anxietate.

„Atunci când am fost invitat în cadrul unor emisiuni TV, de fiecare dată am acceptat invitația fără rezerve. Bineînțeles cu singura condiție ca subiectul ce urma a fi discutat să corespundă expertizei mele. Totodată, am încercat să popularizez, cu aceste ocazii, psihologia clinică și psihoterapia bazată pe dovezi științifice (evidence based-practice). Vestea bună este că începând de mâine seară și apoi în fiecare zi de luni, de la ora 18.40, voi modera propria emisiune la UMFST Live. Împreună cu invitații mei, medici psihiatri sau de alte specialități, psihologi clinicieni și/sau psihoterapeuți, vom discuta aspecte relevante privind sănătatea și boala dintr-o perspectivă psihologică”, a transmis psih. dr. Cosmin Popa.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram