Participanți din toată țara la prima ediție a simulării examenului de Rezidențiat

Simularea examenului de rezidentiat 2Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș și Organizația Studențească de Medicină Dentară (OSMD) din Tîrgu Mureș au organizat, în premieră, sâmbătă, 14 octombrie, simularea examenului de Rezidențiat pentru absolvenții Facultății de Medicină Dentară.

Examenul a respectat în totalitate cerințele, formatul și programa prevăzute pentru examenul de Rezidențiat. Aproximativ 70 de participanți din marile centre universitare s-au înscris la simulare. Acestora li s-a părut extrem de utilă această evaluare înaintea examenului din data de 19 noiembrie.

„Simularea examenului de Rezidențiat a fost gândită şi conturată de OSMD, ca urmare a propunerii unei recente absolvente. După lansarea ideii, reacţia grupului ţintă a fost pozitivă, iar ca dovadă am avut aproximativ 70 de participanţi. Subiectele au fost concepute de către o echipă de medici rezidenţi din cadrul UMF Tîrgu Mureş. Echipa noastră a muncit pentru ca simularea să fie asemănătoare cu examenul în sine, cerinţele acestuia fiind respectate. Cei înscrişi au fost atât absolvenţi ai Universităţii noastre, cât şi ai universităților din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Iaşi şi Craiova. La final am avut un amestec de feedback-uri. În timp ce unora li s-a părut folositor, alţii au considerat subiectul ca fiind prea dificil sau au fost foarte surprinşi de acesta. Noi suntem extrem de satisfăcuţi de cum a decurs evenimentul, astfel că intenţionăm să-l organizăm din nou anul viitor”, a afirmat Anca Mănărăzan, președintele OSMD Tîrgu Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram