Peste 250 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, fii erou!”

4Peste 250 de persoane s-au prezentat, în perioada 20-24 noiembrie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Tîrgu Mureș, pentru a dona sânge. Campania „Donează sânge, fii erou!” a fost organizată de Liga Studenților din Tîrgu Mureș. Studenții și târgumureșenii au donat sânge pentru a veni în sprijinul pacienților, propunându-și creșterea gradului de conștientizare a nevoii de sânge, astfel încât actul de donare de sânge să devină un gest firesc al populației.

doneaza sange„Binecunoscuta campanie „Donează sânge, fii erou!” s-a desfășurat, în perioada 20-24 noiembrie 2017, în intervalul orar 8.00 – 12.00, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Tîrgu Mureş. Departamentul de Sănătate Publică și-a propus, în acest an, să atingă un număr cât mai mare de donatori, iar cu acordul acestora, tichetele de masă primite, în valoare de 70 lei, să fie utilizate pentru a cumpăra cadouri de Crăciun copiilor care trăiesc în medii defavorizate”, a precizat Paul Sorin Cotoi, coordonatorul local al proiectului „Donează sânge, fii erou!”.

principanaPotrivit coordonatorului Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Ligii Studenților, Adina Radu, proiectul presupune și educarea populației în vederea adoptării unui stil de viată sănătos. Tichetele de masă obținute de către donatori vor fi utilizate pentru ajutorarea copiilor nevoiași.

„Donează sânge, fii erou!” a devenit cel mai așteptat și cel mai iubit proiect al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Ligii Studenților. Este un lucru care ne bucură foarte mult și ne dă speranța că oamenii își doresc să ajute la fiecare pas. Studenții sunt extrem de receptivi la ideea proiectului și acționează ferm atunci când în prim plan se află viața semenilor lor. Ideea proiectului nu se oprește doar la studenți, ea depășește barierele Universității noastre și ajunge la cetățeni care răspund la fel de prompt cerinței arzătoare de sânge. De-a lungul ultimilor ani, fiecare ediție a fost un real succes, iar cea din această toamnă nu se lasă mai prejos. Rezultatele extrem de bune ne fac să realizăm faptul că oamenii au nevoie de un impuls pentru a dona sânge constant și pentru a deveni acesta un obicei sănătos, iar astfel cantitățile de sânge din spitale să fie mai mari în fiecare zi”, a afirmat Adina Radu.

2

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram