Precizări pentru studenții care au obținut mobilități de plasament Erasmus pentru această vară

Biroul Eramsus+ al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș transmite următoarea informare studenților care au obținut mobilități de plasament Erasmus pentru această vară.

Vă informăm că până astăzi, 21 mai 2020, nu deținem informații clare privind reluarea mobilităților Erasmus. Comisia Europeană va decide reluarea acestor mobilități în funcție de evoluția situației epidemiologice, de măsurile de relaxare pe care le vor lua diferitele țări UE, de reluarea zborurilor și alte criterii.

Având în vedere acest lucru, vă recomandăm să urmăriți site-ul Universității, unde vom actualiza, în funcție de noutățile primite de la Agenția Națională Erasmus+, toate informațiile legate de reluarea mobilităților.

Până atunci, recomandăm studenților care au primit deja scrisori de accept să se asigure că aceste scrisori sunt  încă valabile și că vor fi acceptați acolo unde au ales să desfășoare mobilitatea.

Legat de sesiunea de examene pentru semestrul II, examenele vor fi programate pe parcursul lunilor iulie-septembrie. Studentii care nu vor putea susține examenele sumative înainte de plecarea în mobilitate, în mod exceptional, se pot întoarce în țară (1-5 zile, zile care nu vor fi finanțate), pentru a susține aceste examene, cu condiția ca perioada de mobilitate să fie prelungită cu numărul de zile cu care a fost întreruptă.

Cu privire la documentele necesare pentru încheierea contractului financiar, vom lua în considerare documentele care au fost deja trimise sau depuse până în prezent. Studenții care doresc să efectueze mobilitatea de plasament și nu au trimis aceste documente, le pot trimite în format electronic la Biroul Erasmus+. Trimiterea documenteleor nu garantează în momentul de față efectuarea mobilităților Erasmus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram