Precizări privind cele două inițiative de susținere a studenților care nu au acces la calculatoare

Ca urmare a întrebărilor primite din partea studenților Universității noastre, dorim să facem următoarele precizări cu privire la cele două inițiative de susținere a studenților care nu au acces la calculatoare:

  1. Prima inițiativă se referă la decizia conducerii Universității de a majora bursa socială pe luna aprilie cu 1.500 lei, pentru studenţii de la programele de licenţă, care primesc burse sociale din cauza veniturilor reduse, în vederea achiziționării unui calculator (desktop, laptop sau tabletă) necesar activităţilor de instruire online. Toate detaliile se regăsesc aici: https://blog.umfst.ro/umfst-george-emil-palade-din-targu-mures-sustine-studentii-care-nu-au-acces-la-un-calculator/.
  2. Ce de-a doua inițiativă se referă la programul „EURO 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare de către studenții cu posibilități financiare reduse. Acesta se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C. Toate detaliile se regăsesc aici: https://www.umfst.ro/studenti/programe-sociale/euro-200.html.
  3. Așadar, cele două inițiative sunt diferite, iar ele nu fac decât să crească șansele studenților Universității noastre de a-și achiziționa calculatoare necesare desfășurării activităților didactice online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram