Prelegere online pentru studenții Departamentului SL1

Departamentul SL1 din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” invită studenții specializărilor Limba și literatura română – Limba și literatura engleză, Limbi moderne aplicate și Traducere multimodală, să participe la prelegerea online cu tema “Teju Cole’s Open City”.

Speaker: Dr. Werner Sollors, Henry B. and Anne M. Cabot Professor of English, Emeritus, Harvard University, USA, “Fellow at the Hamburg Institute for Advanced Study”.

Întâlnirea online va avea loc miercuri, 1 iunie 2022, în intervalul orar 16:00-17:00 pe platforma ZOOM.
Link acces: https://us06web.zoom.us/j/84411219816?pwd=Qi9pUkVGMVluK21XQ0hFN1hZQkhxdz09
Organizator: Conf. univ. dr. Smaranda Ștefanovici

Werner Sollors este profesor de peste 30 de ani la Universitatea Harvard, SUA. Actualmente este “Henry B. and Anne M. Cabot Professor of English, Emeritus” la Universitatea Harvard si respectiv “Fellow at the Hamburg Institute for Advanced Study”. Studiile sale în domeniile English Studies, African American Studies și respectiv Comparative Literature au avut un impact cu totul neobișnuit prin definirea conceptului de „etnicitate”, anticipând numeroase direcții din cultura și societatea occidentală contemporană.

Cărțile sale Beyond Ethnicity: Consent and Dissent in American Culture, Neither Black not White yet Both: Thematic Explorations of Interracial Literature, Ethnic Modernism, The Temptation of Despair, African American Writing: A Literary Approach, Challenges of Diversity: Essays on America, Schrift in Bildenger Kunst/Writing in Fine Arts sunt printre cele mai apreciate și citate în domeniile de cercetare din sfera etnicității. Studiile sale totodată constituie bibliografie obligatorie la disciplinele de studii etnice în învățământul universitar.

Lucrările sale au fost traduse în portugheză, spaniolă, italiană, poloneză, rusă și bulgară. Actualmente, lucrează la o carte despre situri străvechi, Face to Face with Antiquity.  A primit un număr însemnat de distincții și premii, fiind membru în numeroase academii de mare prestigiu. Are peste 10.000 de citări pe Google Scholar, cu un indice Hirsch 27. A susținut prelegeri la peste 150 de instituții de învățământ superior din întreaga lume și a fost invitat ca guest speaker la numeroase conferințe internaționale. A fost nominalizat la titlul de DHC al Universității de Vest Timișoara, al Universității Politehnica Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram