Primul Web-Summit pe tema disfagiei din România

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Asociația Cristi Vasiliu (ACV), organizează, în perioada 20-24 octombrie 2020, primul Web-Summit pe tema disfagiei din România.

„Prezentul eveniment face parte dintr-un proiect amplu și ambițios derulat de ACV, în parteneriat și sub patronajul Universitații de Medicină, Științe si Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș: „Acreditarea și formarea in România a specialistului în disfagie”. Misiunea pe care ne-am asumat-o este să îmbunătățim îngrijirea și starea de sănătate a pacienților cu disfagie din România. Disfagia este probabil cea mai nediagnosticată problemă în sistemul medical românesc, la această dată”, se precizează pe site-ul http://www.disfagie.ro/.

Disfagia Web-Summit, România 2020 este un eveniment 100% virtual, de înaltă ținută științifică, cu speakeri internaționali de renume:

  • Prof. Barbara Sonies PhD, CCC-SLP, BCS-S, ASHA Fellow, ASHA Honors;
  • Prof. Antonio Schindler PhD, PGDip, CertMRCSLT – Milano, Italia, Board Member Of European Society For Swallowing Disorders
  • Emilia Michou – CertMRCSLT, PGDip., PhD, Board Member Of European Society For Swallowing Disorders
  • Erin McManus MA, CCC-SLP – Chicago, Illinois, USA 
  • Cristina Politi SLT, MSC REHAB SCI – Patra, Grecia 
  • Rodica Mureșan Md, PhD, Presedintele Societații Române de Foniatrie 
  • Laura Dumbrava SLP, BCS-S, Langone Medical Center, USA

Printre temele abordate se numără: „Anatomia și fiziologia înghițirii”, „Disfagia în boala Parkinson”, „Intervenția terapeutică pentru disfagia pediatrică”, „Abordarea disfagiei la pacientul din terapie intensivă”, „Neuroplastie și reabilitarea disfagiei”.

Înscrierile se pot face aici.

Alte informații se pot obține accesând: https://www.facebook.com/events/3280016512092215.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram