Program de formare şi dezvoltare profesională: „Noi tehnici de predare și evaluare în disciplinele medico-farmaceutice”

Program de formare continuaDepartamentul de Pregătire a Personalului Didactic organizează, în perioada 5-17 octombrie 2018, înscrieri la Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă „Noi tehnici de predare și evaluare în disciplinele medico-farmaceutice”, avizat de MEN și aprobat de conducerea UMFST, începând cu anul universitar 2018-2019.

Programul vizează actualizarea, aprofundarea și dezvoltarea unor noi competenţe de predare-evaluare ale cadrelor didactice universitare, indiferent de gradul sau funcția didactică deținută. Programul se adresează cadrelor didactice din UMFST, persoanelor interesate în a ocupa posturi didactice în UMFST din Târgu Mureș, precum și cadrelor didactice din alte instituții de învățământ superior, cu programe de studii în domeniul Sănătate, constituindu-se, și într-o formă atestată de conferire a unor competențe de predare, pentru ocuparea unor posturi didactice, în conformitate cu precizările din Standardele specifice ARACIS, Comisia de specialitate Nr. 12, Științe medicale, ediția 2016.

Admiterea se face pe baza unui dosar personal, care va conține: o cerere-tip de înscriere (completată la înscriere), un CV sintetic EUROPASS, original și copie după diploma de licență, dovada achitării taxei de înscriere. Dosarul se va depune la camera 233, clădirea principală UMFST, etaj. II. Relații suplimentare la tel. 0265-215.551, interior 157 (psih. Claudia Vodă, secretar DPPD).

Durata unui ciclu de formare este de circa trei luni, structurat în șase module. Primul ciclu de formare se va desfășura în perioada 20 octombrie 2018 – 10 februarie 2019 (exclusiv sărbătorile legale și vacanța de iarnă). Forma de învățământ este cea de cursuri cu frecvență, limba română. Activitățile didactice se vor desfășura în format prezențial, la sfârșit de săptămână, dar și online-asincron.

Denumirile modulelor sunt:
I. Didactica disciplinelor medico-farmaceutice (DDMF);
II. Obiective SMART LEARNING și e-LEARNING (SMART);
III. Învățarea bazată pe lucrul în echipă: TEAM BASED LEARNING (TBL);
IV. Învățarea bazată de rezolvarea de probleme: PROBLEM BASED LEARNING (PBL)
V. Învățarea bazată pe cazuri: CASE BASED LEARNING (CBL);
VI. Evaluarea în didactica disciplinelor medico-farmaceutice (EDDMF).
Programul se finalizează cu examen de absolvire. În urma promovării, cursanților li se va elibera un certificat de atestare a competenţelor profesionale, ca și cadru didactic universitar din domeniul SĂNĂTATE. Programul conferă absolvenților 30 de credite ECTS. Grupul țintă:
• candidați la posturi didactice în UMFST;
• asistenți universitari pe perioadă determinată;
• asistenți universitari, șefi lucrări, conferențiari și profesori universitari.

Șefii de disciplină vor nominaliza cadrele didactice care vor participa la această formă de perfecționare, programul constituindu-se într-o modalitate de formare profesională continuă periodică, asigurată de universitatea noastră pentru toate cadrele didactice, în conformitate cu Codul Muncii. Propunerile nominale vor fi trimise la adresa prorector_did@umftgm.ro, până la data de 10 octombrie 2018. Înscrierile se pot face, și din propria inițiativă a cadrelor didactice, în intervalul 5-17 octombrie 2018. Pentru primul ciclu, numărul cursanților este limitat la 40 de persoane. Înscrierile excedentare vor fi operante în următorul ciclu, pe parcursul semestrului II al anului universitar 2018-2019. Angajații UMF Târgu Mureș sunt scutiți de taxe.

Pentru cursanții din alte instituții, taxa de înscriere este de 100 lei și taxa de participare la program este de 1.500 lei, care se vor achita la casieria UMFST.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram