Proiect menit să sporească interesul elevilor pentru studierea istoriei

Foto proiect Istorie principalaFacultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, specializarea Istorie, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a lansat o serie de dezbateri privind importanța și necesitatea studierii istoriei în mileniul al III-lea, în cadrul proiectului „Mai avem nevoie de istorie ? Locul trecutului în lumea prezentului”.

Prima întâlnire cu elevii a avut loc, zilele trecute, la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș. Proiectul își propune să sporească interesul elevilor pentru studierea istoriei, să prezinte noile direcții și teme de cercetare din domeniu, precum și oportunitățile profesionale ale absolvenților specializării Istorie.

„Provocare acceptată! Prima întâlnire din seria dezbaterilor „Mai avem nevoie de istorie? Locul trecutului în lumea prezentului” a avut loc la Colegiul Național „Unirea”. Elevii au putut afla mai multe despre „cum se face istorie” in mileniul III împreună cu studenții și cadrele didactice ale Specializării Istorie din cadrul UMFST. Subiecte precum: importanța istoriei în societatea contemporană, alegerea carierei, între pasiune și rațiune, o altfel de istorie – prin intermediul reconstituirilor istorice au fost doar câteva dintre subiectele abordate”, au precizat inițiatorii proiectului.Foto proiect Istorie (8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram