Proiectul RUA – Românii Uniți Acasă, lansat în Sala Festivă a UMFST

Miercuri, 26 aprilie, a avut loc evenimentul de lansare a ecosistemului RUA (Românii Uniți Acasă), un proiect de țară online, care își propune să devină un vector de coeziune pentru românii de pretutindeni.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în prezența unor reprezentanți ai vieții publice și ai mediului de afaceri, membri ai comunității academice și susținători ai proiectului RUA.

După mesajul de bun venit transmis de moderatorul evenimentului, Cristian China Birta, a luat cuvântul Rectorul UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, care a subliniat că „Universitatea este parte a acestui proiect, un partener de nădejde și am ales să facem această lansare aici, pentru că Universitatea este un simbol al liantului, al podului care se face între generații”.

Conferința a inclus prezentările „O Românie Unită Digital”, a lui Marius Poșa, subsecretar de Stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și „Perspective asupra Diasporei românesti”, susținută de sociologul Mircea Munteanu.

În același cadru, echipa RUA a prezentat componentele ecosistemului, prin Cezar Sigmirean (Brand Manager).

Mesajele susținătorilor RUA au fost completate de intervenția Prințului Dimitrie Sturdza, Ambasador de Onoare RUA.

Școala de Lideri „Fii de 10”, o inițiativă RUA, a fost un alt proiect adus în fața audienței, din care au făcut parte elevi de la colegiile și liceele din Târgu Mureș.

Cu RUA ne dorim să promovăm bunătatea, demnitatea, unitatea, respectul reciproc. Acest proiect pornește de la Târgu Mureș, dar va aparține tuturor celor care vor vrea să pună umărul la promovarea acestor valori”, a transmis Doru Borșan, fondatorul ecosistemului RUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram