Recunoaștere pentru Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi al UMFST Târgu Mureș

umf tirgu muresDepartamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a fost afiliat Asociației Psihologilor din România (APR), cea mai veche şi cea mai complexă organizaţie profesională a psihologilor din România.

Asociația Psihologilor din România are rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog. Odată cu aderarea la APR, Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi dorește dezvoltarea de noi relații de colaborare în mediul psihologic românesc.

„Este important fim afiliați Asociației Psihologilor din România deoarece calitatea de consultant/observator în cadrul acestei organizații îmi oferă posibilitatea de a emite propuneri, proiecte sau chiar coduri de bune practici pe care să le aduc în dezbatere în cadrul Consiliului APR. Pe de altă parte, există o multitudine de evenimente care au apărut în societatea românească în ultimii ani, unele dintre acestea având conotații tragice. Așadar, este nevoie de o poziție clară și concisă în astfel de momente, pentru a nu se aluneca în derizoriu și pseudoștiință. APR exprimă poziții științifice și pertinente în astfel de situații. Totodată, concluziile unor studii legate de abandonul universitar și aplicarea unor noi metode de consiliere în orientarea profesională pot fi diseminate la nivel național prin intermediul APR. Avantajele pentru DCOPIS sunt nenumărate”, a precizat psih. dr. Cosmin Popa, coordonatorul DCOPIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram