Reformă curriculară la Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”

Decanul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, a anunțat luni, 6 aprilie 2020, la UMFSTv Live, că un obiectiv major al mandatului 2020-2024 se referă la reforma curriculară.

Astfel, conf. univ. dr. Giordano Altarozzi a explicat că reforma curriculară nu înseamnă reînnoirea sau reîmprospătarea ofertei educaționale, ci se referă la regândirea temeinică a programelor de studii, cu scopul final de a corela oferta educațională cu nevoile actuale ale pieței muncii.

„Acțiunile din noul mandat vizează, în primul rând, obiectivul strategic de a produce o creștere calitativă a activităților derulate în cadrul facultății, o creștere a calității actului didactic în mod deosebit. În acest sens, pentru a rămâne în această piață globalizată a învățământului, domeniile administrate de Facultatea de Științe și Litere trebuie ridicate la nivelul de domenii de referință la nivel național și racordate la principalele tendințe europene. Astfel, sunt necesare o serie de măsuri specifice. În primul rând, este absolut necesară reforma curriculară a programelor de studii, care va începe în curând.  Reforma nu înseamnă doar reînnoirea, reîmprospătarea ofertei educaționale sau modificarea denumirii unor discipline, ci înseamnă o revizuire, o regândire temeinică a programelor de studii din perspectiva misiunii și a obiectivelor propuse, sub genericul profesionalizării. Este foarte importantă corelarea ofertei educaționale cu nevoile pieței muncii. Piața muncii este cea care dictează direcția spre care trebuie să se îndrepte învățământul preuniversitar, dar mai ales cel universitar”, a declarat conf. univ. dr. Giordano Altarozzi.

Potrivit decanului facultății, cadrele didactice vor fi susținute să participe la diferite cursuri de formare la mari universități din lume, pentru a deprinde noi competențe specifice în vederea creșterii actului didactic.

Emisiunea poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=_bzlHwaSp30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram