Rolul imagisticii în bolile cardiovasculare, prezentat la CardioNET 2017

Invitați de renume din țară și din străinătate participă, începând de luni, 19 iunie, până sâmbătă, 24 iunie, la cea de-a XVII-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională CardioNET, o manifestare științifică organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie și Societatea Maghiară de Cardiologie.

Festivitatea de deschidere a Conferinței CardioNET va avea loc joi, 22 iunie, la ora 09.00, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.
Conform programului manifestării științifice, specialiștii vor prezenta teme referitoare la rolul imagisticii în bolile cardiovasculare, recomandări europene în boala arterială periferică, actualități în imagistica cardiacă, electrofiziologie, registrele de infarct miocardic și rolul imagisticii în tratamentul intervențional al bolilor cardiovasculare. De asemenea, va avea loc un curs de prevenție cardiovasculară, se vor organiza sesiuni comune ale Societății Române de Cardiologie și ale Societății Maghiare de Cardiologie, o masă rotundă cu medicii de familie, sesiunea asistentelor medicale și un workshop intitulat „Computational Medical Imaging in Cardiology”, organizat în comun cu Centrul de Imagistică Computațională Cardio Med și Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș. Conferința are și patru secțiuni de interdisciplinaritate, patologia cardiovasculară necesitând de multe ori o abordare interdisciplinară.
Programul integral al Conferinței se găsește aici.

  cardionet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram