Simulare 2015

ssAnul acesta Universitatea de Medicină şi Farmacie a găzduit elevii claselor a XI-XII la examenul de simulare care a avut loc pe data de 19 aprilie începând cu ora 8:30.

Un număr impresionant de 670 de elevi înscrişi au ocupat locurile studenţilor în 11 săli din universitate şi clădirile din campus. Examenul a cuprins un total de 100 de întrebări: la biologie 75 întrebări la prima vedere şi 25 din carte, respectiv la chimie 50/50 atât pe limba română cât şi pe limba maghiară.

Simularea este un proiect important aflat sub egida Ligii Studenţilor din Tîrgu-Mureş, care anul acesta a fost coordonat de către studentul la Medicină Generală în anul II, Iuliu Cocuz care s-a străduit ca totul să decurgă comform standardelor înalte pe care le impune universitatea noastră. Astfel, organizarea a fost una amplă, existând şefi de săli şi peste 50 de voluntari care au asigurat buna desfăşurare a simulării.

Spre deosebire de anii anteriori, simularea din 2015 a venit cu ceva nou şi anume examen pentru specializările mici, diferenţa dintre acestea şi specializările mari fiind nivelul de dificultate a întrebărilor şi timpul acordat pentru predarea testelor care a fost de o oră, respectiv 3 ore.

După ce au fost predate testele, a urmat turul în campusul universităţii, elevii putând vizita atracţiile principale reprezentate de Capsula Timpului, Salus per Aquam, Centrul de Simulare şi Abilităţi Practice etc.

Programul s-a încheiat seara în Office – Clubul Presei, cu o atmosferă destinsă, unde organizatorii, voluntarii şi elevii doritori au avut ocazia de a se cunoaşte mai bine şi de a se bucura de o experienţă nouă.

Rezultatele le găsiți aici

Istvánfi Noémi Marta – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram