Simularea examenului de admitere la UMFST, o activitate extrem de atractivă pentru elevi

IMGK2656A devenit tradiție organizarea de către Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, în cadrul Zilelor Colegiului, a simulării examenului de admitere la UMFST Târgu Mureș. Și în acest an și-au testat cunoștințele pentru admitere zeci de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din liceele și colegiile județului Mureș.

Elevii care au obținut cele mai mari punctaje la disciplinele biologie și chimie au fost premiați și felicitați luni, 28 ianuarie 2019, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.

Directorul Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș, prof. dr. Aurora Stănescu, a precizat că simularea examenului de admitere la UMFST Târgu Mureș reprezintă pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a o activitate extrem de atractivă și de mare însemnătate.

Rectorul UMFST Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a vorbit despre importanța pe care o au elevii Colegiului Național „Unirea” pentru Universitate, îndemnându-i pe aceștia să gândească și să viseze cât mai sus.

IMGK2673„Sunt aici pentru a vă spune „mulțumesc” din toată inima și cu toată convingerea pentru că sunteți, pentru noi, cea mai importantă zonă din care recrutăm studenții cei mai buni ai Universității. Dacă voi n-ați fi, noi n-am fi așa cum suntem. Dacă voi n-ați face eforturile pe care le faceți, dacă voi n-ați crede în această universitate, cuvintele frumoase care se spun despre universitate poate că ar păli.
Societatea și universitatea se află într-un proces permanent de transformare. Constatăm cu bucurie sau cu tristețe faptul că transformările pe care dorim să le facem și care se întâmplă sunt apreciate mai mult în exterior decât în interior. În interior există o rezistență foarte mare la schimbare care vine din cauze obiective, dar de regulă din cauze subiective, însă abordarea pe care universitatea o are în această perioadă spre internaționalizare, spre interidisciplinaritate va duce cu siguranță UMFST-ul acolo unde trebuie, chiar dacă unii nu își doresc acest lucru.
Vă îndemn să gândiți și să visați cât mai sus, fie că veți fi studenți la noi, fie că veți fi studenți în alte universități de prestigiu, un lucru este foarte important: cu cât veți fi mai educați, cu atât veți fi mai în stare să deosebiți corect binele de rău, adevărul de minciună. Dacă veți reuși să faceți acest lucru, nimeni ulterior n-o să vă mai păcălească”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

La eveniment au participat elevi, cadre didactice ale Colegiului Național „Unirea” și reprezentanți ai autorităților publice locale.

IMGK2674

IMGK2699

IMGK2668

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram