Soluții medicale inovatoare în medicina preventivă și recuperatorie

DSC_4896Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș găzduiește astăzi, 31 octombrie 2018, evenimentul „Soluții medicale inovatoare în medicina preventivă și recuperatorie”, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Evenimentul este organizat în contextul primei întâlniri a Grupului de lucru InnovaSPA pentru îmbunătăţirea politicilor regionale în domeniul balnear şi al prevenţiei în sănătate, constituit în cadrul proiectului de cooperare interregională InnovaSPA – „Innovative health solutions for thermal spa regions”.

DSC_4900„Acest eveniment reunește specialiști din domeniul medicinei preventive din Regiunea Centru care pun accent pe domeniul balnear, un domeniu care, din nefericire, în Romania a fost oarecum ținut în umbră. Este important ca în strategiile de cercetare să punem accent pe medicina preventivă, pentru că poate așa vom reuși să ieșim din zonele rușinoase ale clasamentului în Europa în care suntem în anumite patologii. Aceste decalaje se pot recupera și printr-o colaborare foarte strânsă între cei care dețin experiența științifică, mediul de afaceri și autoritățile publice. UMFST Târgu Mureș este deschisă pentru o colaborare în acest sens, iar acest eveniment este un bun prilej de a identifica posibilitățile de cercetare”, a transmis prof. dr. Camil Vari, prorector UMFST Târgu Mureș.

Întâlnirea include și o sesiune de tip focus grup cu tema „Medicina preventivă şi recuperatorie” – arie prioritară a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru care va putea beneficia de programe speciale de finanţare, în viitoarea perioadă de programare 2021-2027.

De asemenea, pe parcursul întâlnirii, vor fi analizate bunele practici identificate la nivel de grup de lucru și vor fi colectate şi prezentate informaţii cu privire la temele abordate în proiect, care vor face obiectul schimbului de bune practici între partenerii proiectului şi, ulterior, vor constitui baza pentru îmbunătăţirea politicilor regionale în domeniul balnear şi al prevenţiei în sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram