Specialiști din 18 țări vor participa la Conferința Internațională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2019” de la UMFST Târgu Mureș

Inter-Eng_2018Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egypt, organizează, în perioada 3 – 4 octombrie 2019, cea de-a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2019”.

Conferința va reuni participanți din 18 țări de pe 5 continente: Brazilia, Bulgaria, Canada, Cipru, Egipt, Elveția,  Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, India, Iran, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, Ungaria, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială.

„În decursul celor douăsprezece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2019 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică”, a precizat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, preşedintele comitetului ştiinţific.

Conferinţa a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi.

„În această ediție a conferinței sunt prezentate 123 lucrări științifice, distribuite pe 9 secțiuni, pe durata a două zile, tema principală a conferinței fiind „Industria 4.0” dezvoltarea unei noi generații de fabrici inteligente prin digitizarea proceselor de fabricație și asamblare. Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Manufacturing, editată de Elsevier, fiind indexate în bazele de date Scopus, Science Direct și evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Conference Proceedings Citation Index”, a arătat prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2019 sunt:

Prof.dr.ing. Mo Elbestawi, Universitatea McMaster, Canada

Prof.dr. Anna Grabowska, Universitatea Tehnică din Gdańsk, Polonia

Prof.dr. Khalil Khalili, Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich

Prof.dr. Birutė Mikulskienė, Universitatea Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania

Prof.dr.ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt

Prof.dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig, Egipt

Prof.dr. Ladislau Matekovits, Politehnica din torino, Italia

Prof.dr. Alexandru Sover, Universitatea de Științe Aplicate din Ansbach, Germania

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 3 octombrie 2019, ora 10.00, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram