Specialiști din Franța, activități de formare continuă și ateliere de învățare a limbii franceze, la UMFST Târgu Mureș

FC2Facultatea de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Știinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş a găzduit, în perioada 22 – 27 octombrie 2018, o serie de cursuri de formare continuă și ateliere de învățare a limbii franceze, la care au participat profesori de limba franceză, studenți ai Universității și elevi ai liceelor din Târgu Mureș.

Coordonat de către lector dr. Corina Bozedean, de la Departamentul de Filologie din cadrul Facultății de Științe și Litere, evenimentul s-a bucurat de prezența a doi specialiști în didactica limbii franceze ca limbă străină: Anne-Marie Pauleau şi Sandrine Boussard-Nilly, de la Académie de Rouen, Franţa, care au diseminat proiectul Le FLE par le JEU, promovat de Délégation Générale à la Langue Française din cadrul Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

Specialiștii din Franţa au animat o serie de ateliere de învăţare a limbii franceze, atât pentru studenţii Universităţii, cât și pentru elevii de la câteva licee din oraş. Totodată, au avut loc cursuri de formare continuă a profesorilor de limba franceză. Structurată în cinci module, cuprinzând un total de 25 de ore de curs, activitatea de formare s-a desfăşurat în cadrul Bibliotecii Francofone Jaqueline Oheix/Delia Man a UMFST Târgu Mureș, recent intrată în patrimoniul Universităţii, în urma unei donaţii.

Această formare s-a dovedit extrem de interesantă şi utilă pentru toţi cei implicaţi, participanţii manifestându-şi dorinţa de a repeta experienţa şi anul următor.

FC1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram