Specialiști din șase țări s-au reunit la UMFST Târgu Mureș în cadrul proiectului HELP2

Foto proiect HELP2 (1)Disciplina Limbi Moderne a Facultăţii de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș este partener, alături de alte universități şi asociații profesionale din Germania, Polonia, Lituania, Slovacia, Bulgaria şi Portugalia, în proiectul HELP2 (Healthcare English Language Programme), coordonat de către Palacký University Olomouc din Cehia.

Proiectul își propune să genereze module de învățare a limbii engleze și germane medicale care vor fi disponibile în mod gratuit online, în format tipărit și ca aplicație pe dispozitive mobile. Universitatea noastră găzduiește, în perioada 11 – 12 iunie 2019, a doua întâlnire transnațională, la care participă specialiști din cele șase țări. Aceștia discută despre ceea ce s-a realizat până în prezent, precum și despre cele mai bune modalități de implementare a proiectului.

Foto proiect HELP2 (4)Acest proiect îşi propune să dezvolte:

– 14 module de învățare a limbii engleze în domeniile: stomatologie, psihiatrie, moaşe, medicină de urgenţă, îngrijiri paliative, pediatrie, fizioterapie, gerontologie, nutriție și dietetică etc.

– 7 module de învăţare a limbii germane în domeniile: gerontologie, anamneză, sistemul de sănătate german, farmacie etc. şi 3 în comunicarea interculturală

Modulele vor fi disponibile online pe platforma Moodle a proiectului, ca aplicaţie pentru Android, ca fişiere în format PDF, precum și în format e-book sau carte tipărită.

Pentru a putea beneficia în mod gratuit de aceste module, pentru a afla mai multe informaţii și pentru a fi la curent cu noutățile, persoanele interesate (studenți, cadre didactice, cadre medicale) sunt rugate să urmărească site-ul proiectului.

Foto proiect HELP2 (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram