Studentă UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, desemnată „Studentul român al anului din cadrul ERASMUS”

FotoLiga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a organizat, zilele trecute, la București, o gală festivă, în cadrul căreia au fost premiați tineri români cu rezultate academice şi extracurriculare de excepţie din ţară şi de peste hotare.

Câştigătoare la categoria „Studentul român al anului din cadrul ERASMUS” a fost Andrea Sorana Mărgăraș, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

„Sunt foarte fericită că sunt câștigătoarea distincției „Studentul anului Erasmus” în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate. Experiența ERASMUS mi-a schimbat perspectiva asupra lumii, iar acest premiu a încununat munca depusă pe timpul studiilor în străinătate”, a transmis câștigătoarea.

Pasionată de medicină, deschisă spre nou și spre performanță, Andrea Sorana Mărgăraș a decis să aplice pentru o bursă de studii ERASMUS, iar destinul a îndreptat-o spre Universitaté de Rouen din Franța, unde a studiat Medicina în cel de-al doilea semestru al anului V.

„Pe parcursul studiilor în străinătate mi-am dorit să promovez sistemul de educație medical din România, astfel încât studenții care îmi vor călca pe urme să fie primiți cu brațele deschise. Pe timpul verii am făcut practică pentru al doilea an consecutiv la spitalul Cochin din Paris, ca student stagiar în cardul Ophtalmo-polului parizian, lucrând cu cea mai performantă aparatură și asistând la intervenții chirurgicale alături de somități din domeniu. ERASMUS înseamnă, pentru mine, maturizare, schimbându-mi perspectiva asupra profesiei de medic, asupra vieții și asupra propriei persoane”, a afirmat Andrea Sorana Mărgăraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram