Studenți din toată țara participă la Platforma Națională Erasmus Student Network de la UMFST Târgu Mureș

davStudenții voluntari în cadrul organizației Erasmus Student Network (ESN) se reunesc la Târgu Mureș, în perioada 21 martie – 24 martie 2019. ESN Târgu Mureș, cea mai nouă secțiune a ESN România, are onoarea și bucuria de a organiza pentru prima dată Platforma Națională a Erasmus Student Network, în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Erasmus Student Network este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de sprijinul Comisiei Europene. Înființată în 1989, organizația are scopul de a susține și îmbunătăți mobilitățile studenților la nivel european.

received_388619578626817ESN s-a dezvoltat în mod constant, numărând în prezent peste 525 de secțiuni locale din 39 de țări. Ea implică în activitățile sale, anual, aproximativ 35.000 de tineri ce își oferă serviciile pentru 350.000 de studenți.

Voluntarii ajută la crearea unui mediu educațional mobil și flexibil, prin sprijinirea și dezvoltarea mobilităților de studiu și de practică și prin oferirea unei experiențe interculturale.

Erasmus Student Network a apărut în România în anul 2004, în momentul în care a fost acceptată în cadrul rețelei prima secțiune locală, ESN Cluj-Napoca. În prezent, ESN România cuprinde 12 secțiuni locale, în 10 orașe din țară: ESN Alba-Iulia, ESN ASE Bucharest, ESN Bacău, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Sibiu, ESN Poli, ESN Târgu Mureș, ESN Timișoara și ESN UniBuc. Secțiunea din Târgu Mureș a fost înființată în 2018.

Lucrările Platformei Naționale, deschise de prof. univ. dr. Angela Borda, prorector si coordonator instituțional Erasmus, au o agendă plină: dincolo de workshop-uri și prezentarea activităților secțiunilor individuale, acum vor avea loc alegerile pentru Consiliul Director al Erasmus Student Network România, precum și votarea secțiunii locale ESN care se va ocupa de organizarea următoarei întâlniri naționale.

received_414817365754389

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram