Studenți la Farmacie din Liège, în vizită didactică la UMFST Târgu Mureș

Studenti Farmacie LiegeFacultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit, în perioada 6 – 8 martie 2019, vizita didactică a unui grup de studenţi masteranzi ai programului de studiu Farmacie din cadrul Facultății de Medicină a Universității din Liège, Belgia. Studenții au fost însoţiţi de cadre didactice ale universităţii.

Este pentru a doua oară (prima vizită a avut loc în anul 2012) când studenţii farmacişti din Liège aleg ca destinaţie pentru excursia lor didactică Târgu Mureş, respectiv Compania Farmaceutică Sandoz şi Universitatea noastră.

Deşi scurt, timpul petrecut împreună a avut un impact deosebit asupra ambelor părţi şi a permis un schimb de idei privind învăţământul şi cercetarea farmaceutică în cele două centre universitare.

Programul a inclus vizitarea campusului universitar, a unor laboratoare de cercetare din cadrul CCAMF, dar și a noii infrastructuri de formare-cercetare a Facultăţii de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș, inclusiv Grădina Botanică. Ospitalitatea bine-cunoscută a Facultăţii de Farmacie concretizată şi prin activităţi în afara sferei informaţionale (cină tradiţională românească, punerea la dispoziţie a centrului SPA) i-a determinat pe studenţii belgieni să concluzioneze faptul că nu regretă decizia de a vizita România /Târgu Mureş, iar vizita efectuată a contribuit la îmbogăţirea lor din punct de vedere științific și cultural.

2 Studenti Farmacie Liege

3 Fofo Studenti Liege

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram