Studenții de azi – profesioniștii de mâine. Activitate online despre importanța învățării

Proiectul privind învățământul secundar (ROSE), „Studenții de azi – profesioniștii de mâine”, ce se derulează pe o perioadă de 36 de luni, își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, aflat în cel de-al treilea an de implementare, este structurat în trei componente. Primele două sunt concepute pentru a aborda aspecte de natură academică și socială, care conduc la performanța scăzută a elevilor în învățământul secundar superior, precum și în primii ani din învățământul terțiar. A treia componentă include atât managementul de proiect, monitorizarea și evaluarea impactului acestuia, cât și activitatea de evaluare a intervențiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învățământul secundar superior, provenind din grupuri dezavantajate.

Ultima activitate desfășurată online în cadrul campaniei de conștientizare a studenților privind importanța învățării a avut ca temă „Seminarii pentru studenții din anul I susținute de studenții din anii mai mari.” Invitați au fost studenții: Mădălina-Elena Palcu, Dorin Suciu, Adrian Dălălău Rus, Flavia Andron și Marius Tăbărean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram