Studenții la Medicină, îndrumați de psihologii DCOPIS în alegerea specialității medicale

Psihologii din cadrul Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș vin în întâmpinarea studenților Facultății de Medicină din cadrul UMFST oferindu-le suport în alegerea viitoarei specialități medicale, în funcție de personalitate.

„V-ați întrebat vreodată care ar fi specialitatea medicală care vi se potrivește? Considerați că doar atribute psihologice precum inteligența și anumite abilități personale v-ar ajuta să deveniți performanți în specialitatea medicală pe care ați dori să o urmați? Chiar dacă am anumite cunoștințe, oare o să se potrivească personalității mele acea specialitate? Dacă sunteți student la Facultatea de Medicină și aveți astfel de întrebări/dileme, vă putem ajuta să aflați care este specialitatea medicală care vi se potrivește cel mai bine în funcție de personalitatea dumneavoastră”, a explicat psihologul doctor Cosmin Popa, șef de lucrări în cadrul UMFST și coordonator DCOPIS.

Studenții trebuie să trimită un e-mail la adresa counseling.medicina.en@umfst.ro, în care vor specifica anul de studii și datele de contact.

„Noi vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o programare. Apoi, veți completa online un inventar de personalitate, iar unul dintre psihologi va interpreta răspunsurile și va oferi consiliere profesională într-o ședință care se poate desfășura online/onsite, în funcție de situația epidemiologică. După această ședință, veți primi pe e-mail întregul protocol privind rezultatele dumneavoastră, precum și recomandările psihologilor legate de alegerea specialității medicale, în funcție de punctele personologice forte”, a arătat psihologul doctor Cosmin Popa.

Inventarul de personalitate DECAS, folosit de psihologii DCOPIS, este un instrument psihologic profesional, elaborat pe baze științifice și folosit doar de către psihologii cu drept de liberă practică și licențiați în acest tip de evaluare. Acest tip de evaluare este recomandat studenților din anii 4, 5 și 6 de la Facultatea de Medicină, dar poate fi completat orientativ și de către studenții din anii 1, 2 și 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram