Studenții UMF Tîrgu Mureș vor reprezenta România în Malaezia la un concurs de fiziologie

Purkin-yeahDisciplina de Fiziologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 9 mai, prima ediție a Concursului Naţional de Fiziologie „1st Inter-Medical School Physiology Quiz”, la care au participat 129 de studenţi de la şapte universităţi din ţară: Timişoara, Craiova, Tîrgu Mureş, Oradea, Arad, Sibiu şi Cluj-Napoca, constituind 25 de echipe, fiecare echipă fiind coordonată de un cadru didactic.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a fost reprezentată de trei echipe, echipa „Purkin-yeah” obținând primul loc și calificându-se în etapa finală a concursului, care va avea loc la Universitatea Malaya, Kuala Lumpur, Malaezia.

Echipa NKsCele trei echipe ale UMF Tîrgu Mureș au fost: echipa „Fiveology” formată din studenții Anda Valeria Văcar, Alkora Balan, Diana Moldovan, Dan Cozac, Bogdan Manescu, și coordonată de prof. dr. Dan Dobreanu; echipa „NKs” formată din studenții din anul II: Réka Barbara Bod, Lilla Mészáros, Orsolya Murgui, Élthes Zsombor, Vida Adorján, și coordonată de prof. dr. Szilágyi Tibor; echipa câștigătoare„Purkin-yeah” formată din studenții din anul II: Anna Bekő, Tünde Benedek, Andrea-Kinga Papp, Jakab Nándor, Szőcs Álmos, și coordonată de prof. dr. Szilágyi Tibor.

Fiveology„Toți studenții noștri au demonstrat că au cunoștințe, capacitate de rezolvare a problemelor și entuziasm de care putem să fim foarte mândri. Echipa „Purkin-yeah” a câștigat primul loc și prin aceasta dreptul de a reprezenta România la etapa finală din Malaezia”, a transmis prof. dr. Szilágyi Tibor.

Obiectivele concursului au fost abordarea inovativă a modului de înţelegere şi învăţare a fiziologiei şi crearea unui dialog constructiv, pe probleme de fiziologie, între studenţii de la diferite universităţi din ţară.

Invitatul special al concursului a fost dr. Cheng Hwee Ming, distins fiziolog, specialist în probleme de teaching în fiziologie la Universitatea Malaya.
Profesorul Cheng Hwee Ming este cel care a conceput şi iniţiat în urmă cu 15 ani acest tip de competiţie. În Malaezia, acest concurs a fost organizat pentru prima dată în 2003, cu participarea a 7 echipe de la diverse universităţi, ajungând ca în acest an să adune 463 de studenţi din 22 de ţări, organizaţi în peste 100 de echipe. În acelaşi timp, prof. Cheng a fost invitat să participe la organizarea acestui format de concurs în ţări din Asia, Europa, precum şi în SUA şi Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram