Studenții UMFST, invitați să se înscrie la un concurs de comunicare a științei

Madalina BlagaCentrul lingvistic Medlingua al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, în parteneriat cu British Council România, organizează, în data de 5 aprilie 2019, preselecții regionale pentru concursul „FameLab”, care urmăreşte să inspire, să motiveze şi să formeze tinerii oameni de ştiinţă şi inginerii pentru a interacţiona activ cu publicul şi cu liderii în domeniu.

Concursul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, care pot să prezinte cele mai complexe subiecte de știință, în doar trei minute, într-un mod cât mai captivant pentru publicul larg. Nu este permisă folosirea de slide-uri Power Point.

Pe lângă faptul că pot câștiga o serie de premii extraordinare, participanții au şansa de a reprezenta România la finala internațională din Marea Britanie şi de a avea acces la oportunităţile profesionale în domeniul comunicării ştiinţei la nivel internaţional.

Data limită pentru înscrierile la preselecții este 31 martie 2019.

Detalii suplimentare și formularul de înscriere se găsesc la adresa: https://www.britishcouncil.ro/famelab/inscrieri-competitie/aplica. În urma înscrierii, participanții vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii şi detalii despre paşii următori.

Anul trecut, Mădălina Blaga (foto), studentă în anul III la Facultatea de Medicină, a ajuns în finala națională a concursului, unde a obținut un premiu special din partea juriului.

„Recomand experiența „FameLab” tuturor studenților pentru că este foarte important să își deschidă orizonturile, să își îmbunătățească abilitățile de a vorbi în fața unui public, mai ales că acest lucru îi va ajuta în carieră, când vor prezenta lucrări științifice la conferințe”, a transmis Mădălina Blaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram