Sunt student la UMF Tîrgu Mureș, în primul an!

UMF Tirgu MuresIoana Aspru este studentă în primul an la Facultatea de Medicină, programul de studii Medicină, din cadrul UMF Tîrgu Mureș. Descrie examenul de admitere drept o experiență plină de emoții intense și afirmă că admiterea la UMF Tîrgu Mureș reprezintă un pas extrem de important în îndeplinirea celui mai mare vis, acela de a deveni medic.

Cu o lună înaintea începerii anului universitar, Ioana ne-a împărtășit gândurile unui proaspăt student la UMF Tîrgu Mureș, așteptările pe care le are și trăirile din preajma examenului de admitere.

Pentru un absolvent de liceu cele mai importante momente sunt reprezentate de examenul de Bacalaureat și bineînțeles cel de Admitere. După părerea mea, examenul de Admitere este cu adevărat examenul maturității, deoarece reprezintă asumarea atât a succesului, cât și a eșecului, pe care foarte puțină lume este dispusă să-l recunoască. Este important ca fiecare să își recunoască greșeala pentru că acesta reprezintă primul pas în îndreptarea ei, iar așa arătăm de fapt cât suntem de maturi.

În calitate de candidată la admiterea de anul acesta, pot spune că a fost o experiență plină de emoții intense, începând cu examenul și continuând cu așteptarea rezultatelor. Firește că cea mai mare bucurie a fiecărui candidat este să vadă în dreptul numelui său statutul de „Admis”. Un astfel de sentiment am trăit și eu atunci când am realizat că începând cu toamna acestui an voi fi tot mai aproape să îmi îndeplinesc visul, acela de a deveni medic. Se întâmplă din păcate să fie și candidați declarați respinși. Însă ceea ce urmează pentru ei trebuie să reprezinte un moment de reflecție personală, dacă într-adevăr sunt potriviți să urmeze cariera de medic.

Odată depășită etapa admiterii alte gânduri și așteptări au început să mă cuprindă, spre exemplu cum va fi viața la cămin sau prima zi de facultate. Chiar dacă sunt mai multe schimbări majore sper să le pot face față cu succes și să dovedesc că m-am maturizat și că mă descurc fără să am lângă mine permanent familia. Deși sunt atașată de ai mei și multă lume consideră că îmi va fi greu din acest punct de vedere, tocmai susținerea și eforturile necondiționate ale părinților îmi dau siguranța că am luat decizia corectă de a pleca de acasă să studiez medicina. Un oraș nou, o facultate care durează șase ani constituie un motiv pentru care unele persoane o evită, motivând faptul că este lungă și grea. Însă întotdeauna dacă faci ceva de plăcere nu îți dai seama cât de greu este sau cât durează. Emoția primelor cursuri, laboratoare, seminarii te face să conștientizezi cât de serioasă este cariera pe care vrei s-o urmezi. Orice început este dificil, dar nimic nu este imposibil pe lumea asta, iar prin seriozitate și multă muncă cred că voi depăși această situație.

Facultatea de Medicină oferă oportunități prin perspectiva de a deveni medic, de a lucra cu oameni și pentru oameni, de a salva vieți, fapt care corespunde întru totul așteptărilor mele. Doresc să mă implic în activități de cunoaștere a acestui domeniu prin participarea la proiecte organizate de facultate și alte organizații menite să dezvolte viitoarea mea carieră. Voluntariatul, pentru mine, reprezintă o modalitate prin care pot să îmi împlinesc aceste idealuri. Sper ca în perioada studenției să pot face parte dintr-o echipă de voluntari în care să îmi însușesc abilități, competențe și priceperi ale domeniului medical.
Sugerez celor ce vor susține anul următor examenul de Admitere să fie constanți în activitățile de pregătire și să participe la toate acțiunile întreprinse de facultate și de cei care organizează anual cursuri de pregătire și simulare a admiterii, deoarece așa își pot da seama care le sunt punctele slabe și le pot îmbunătăți.

Admitere – sesiunea septembrie 2018 

Reamintim că începând de luni, 3 septembrie 2018, și până miercuri, 5 septembrie 2018, candidații se vor putea înscrie exclusiv online la examenul din data de 7 septembrie 2018. Aceștia vor putea opta pentru locurile cu taxă rămase neocupate în sesiunea iulie 2018, metodologia de admitere fiind identică cu cea din sesiunea anterioară. Toate detaliile admiterii din septembrie 2018 le găsiți aici.

Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram