UMFST celebrează Ziua Internațională a Francofoniei

Câteva zeci de studenți de la UMFST G.E. Palade Tg. Mureș sunt printre cei 321 de milioane de francofoni, care livrează miliarde de conţinuturi culturale.

Astăzi, 100 de creații artistice având ca tematică inspirațională cuvinte francofone marchează competiția organizată la Târgu Mureș, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, eveniment care reunește Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și instituții din mediul preuniversitar.

Facultatea de Ştiinţe şi Litere „Petru Maior”, din cadrul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, este centru regional pentru examenul DELF, organizat împreună cu Institutul Francez din România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Recent, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș a semnat un nou acord de colaborare cu Institutul Francez Cluj-Napoca, acord ce extinde obiectivele și spre organizarea de acțiuni culturale orientate spre festivalul de film de scurt metraj, precum și alte evenimente științifice.

Suntem onorați să marcăm, astfel, Ziua Internațională a Francofoniei, astăzi și în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram