UMFST G.E. Palade Târgu Mureș continuă promovarea gândirii flexibile (Growth mindset) în activitatea didactică din mediul preuniversitar

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a organizat, în data de 18 mai 2023, evenimentul cu tema „Importanța gândirii flexibile (Growth mindset) în activitatea didactică”, la care au participat 40 de cadre didactice de la Școala Gimnazială Ceaușu  de Câmpie 

Evenimentul a fost organizat la solicitarea conducerii Școlii Gimnaziale Ceaușu de Câmpie, pentru a facilita cadrelor didactice oportunitatea de a se familiariza cu tendințele privind implementarea gândirii flexibile în activitatea la clasă. Tema privind gândirea flexibilă a fost dezvoltată în cadrul proiectului internațional ERASMUS+ Grothwminds, derulat în perioada 2020-2022 de cătreUMFST G.E. Palade Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea Primorska FAMNIT și STEP Institute din Slovenia, Universitatea Klagenfurt din Austria și Universitatea Balikesir din Turcia.

„Cu toate că proiectul Growthminds s-a încheiat anul trecut, iată că ecourile temei abordate încă se fac simțite. În cadrul evenimentului, s-a pus accentul pe principalele categorii de activități didactice de tip Growth mindset bazate pe neuroplasticitate, limbaj, evaluare, modul de atribuire a sarcinilor, reflecție, considerate deosebit de utile în schimbarea modului în care ne raportăm la elevi și care îi pot ajuta să se aprecieze mai bine, să înțeleagă importanța efortului în procesul de formare, să aibă mai multă încredere în forțele proprii și în capacitatea de a evolua pe plan personal și profesional”, a precizat conf. dr. Daniela Ștefănescu, prorector UMFST și coordonator instituțional al proiectului.

Deși încheiat proiectul, acest concept continuă să fie promovat în școlile din Mureș.

„Doresc să le adresez mulțumiri colegilor mei,  conf. dr. Mihaela Kardos și conf. dr. Ioan Pastor, că au acceptat să continuăm promovarea acestui concept în rândul cadrelor didactice din mediul preuniversitar, chiar și după finalizarea proiectului și să o felicit pe doamna director Popa Mihaela pentru invitație și mai ales pentru preocuparea de a îmbunătăți nivelul de pregătire profesională cadrelor didactice”, a transmis conf. dr. Daniela Ștefănescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram