UMFST, în clasamentul RUR 2021 Humanities World University Ranking

RUR Rankings Agency, în parteneriat cu Clarivate Analytics, anunță rezultatele RUR 2021 Humanities World University Ranking. Clasamentul este dedicat evidențierii performanței universităților mondiale de top în domeniul tematic umanist.

În acest an, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș ocupă poziția 441 la nivel mondial (cu o urcare de 88 de poziții față de anul trecut) și poziția 4 pe plan național.

Round University Ranking (RUR) este un clasament internațional al universităților de top din lume, publicat de RUR Ranking Agency (Moscova, Rusia). Clasamentul oferă posibilitatea de a compara 1150 de universități de top din 85 de țări din întreaga lume, pe o perioadă de 12 ani (2010-2021), pe baza a 20 de indicatori distribuiți în 4 domenii: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

O acoperire atât de largă, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere temporal face ca acest  clasament să fie un instrument unic pentru alegerea universităților pentru studiu și muncă, precum și pentru compararea instituțiilor de învățământ superior la scară globală.

Rezultatele obținute de UMFST pot fi accesate la adresa: https://roundranking.com/ranking/subject-rankings.html#world-humanities-2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram