UMFST, în clasificări universitare mondiale!

Coordonatorul Compartimentului de Scientometrie și Ranking Universitar din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, conf. univ. dr. Valentin Nădășan, va fi prezent duminică, 14 iunie 2020, începând cu ora 11.00, la emisiunea Made in UMFST, de la UMFSTv Live, unde va vorbi pe larg despre clasificările universitare mondiale în care este inclusă Universitatea noastră.

Pe lângă programele  de studii interdisciplinare, o consecință sau un rezultat important al fuziunii celor două universități este tocmai regăsirea Universității în ranking-uri universitare mondiale.

Conf. univ. dr. Valentin Nădășan va enumera clasamentele universitare recente în care a fost inclusă și Universitatea noastră, va sublinia de ce este important pentru o universitate să se regăsească în aceste clasificări internaționale, ce avantaje îi conferă și cum contribuie acestea la creșterea viziblității internaționale.

În cadrul emisiunii, invitatul va explica cum se realizează evaluarea și de către cine, arătând totodată rolul acestor clasificări în atragerea de fonduri pentru cercetare științifică și nu numai. Vom afla, de asemenea, dacă toate aceste rezultate reprezintă un criteriu de bază în alegerea de către elevi a universității la care vor studia.

Compartimentul coordonat de conf. univ. dr. Valentin Nădășan are componența sa și partea de scientometrie, iar noi, în cadrul Universității, avem numeroase reviste indexate/cotate în principalele baze de date naționale și internaționale. Conf. univ. dr. Valentin Nădășan ne va oferi mai multe detalii în acest sens.

Vă invităm, așadar, să urmăriți această ediție Made in UMFST! Duminică, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a Universității!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram