UMFST Live: Emisiuni dedicate personalităților vieții academice și medicale

banner in memoriam schiopuUniversitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a lansat, la UMFST Live, emisiunea In memoriam, în cadrul căreia se doresc a fi prezentate și promovate personalități ale vieții academice și medicale demne de urmat pentru tânăra generație.

Prima ediție a acestei emisiuni a avut loc duminică, 26 ianuarie 2020, și s-a referit la personalitatea celui care a fost prof. univ. dr. Alexandru Șchiopu, șef al Disciplinei de Fiziopatologie, director și fondator al Editurii University Press. Invitații emisiunii au fost prof. asociat Alexandru Șchiopu Jr., de la Universitatea din Lund, Suedia, și prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Foto emisiune In memoriamÎn cadrul emisiunii, invitații au vorbit despre domeniile de interes ale prof. univ. dr. Alexandru Șchiopu, principiile sale de viață, descoperiri și brevete de invenție, precum și despre ceea ce a reprezentat acesta pentru școala medicală din Târgu Mureș.

Despre personalitatea prof. univ. dr. Alexandru Șchiopu au mai vorbit prof. univ. dr. Klara Brînzaniuc, managerul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureș, și prof. univ. dr. Marius Mărușteri, șeful Disciplinei de Informatică Medicală și Biostatistică.

Emisiunea integrală se poate urmări accesând acest link.

Următoarea ediție a emisiunii In memoriam va avea loc duminică, 9 februarie 2020, și va fi dedicată personalității celui care a fost prof. univ. dr. Mircea Chiorean. Invitată va fi prof. univ. dr. Sanda Copotoiu, președintele Comisiei de Etică a Cercetării Științifice, șeful Clinicii ATI I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram