UMFST Marketplace, o platformă gratuită de vânzări online dedicată întreprinzătorilor locali

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță lansarea proiectului UMFST Marketplace, o platformă gratuită de vânzări online dedicată întreprinzătorilor locali, în care aceștia au posibilitatea de a-și promova produsele sau serviciile și de a-și întâlni potențialii cumpărători.

Proiectul este realizat de Facultatea de Economie și Drept și University to Business (U2B) cu scopul de a susține economia locală. Întrucât aria de intervenție a proiectului este în principal pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, UMFST Marketplace oferă populației o soluție rapidă pentru acoperirea nevoilor și pentru asigurarea cererii în condițiile restrictive generate de pandemia de COVID-19.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, 17 iunie 2020, între echipa de proiect și prefectul județului Mureș, Mara Togănel, aceasta a apreciat proiectul UMFST Marketplace ca fiind unul de mare actualitate și oportunitate în contextul nevoii de digitalizare a afacerilor micilor întreprinzători, anunțând, totodată, și sprijinul Instituției Prefectului Mureș pentru dezvoltarea platformei, care se va concretiza în promovarea către unitățile administrativ teritoriale din aria sa de competență.

Un element de noutate îl reprezintă și implicarea studenților în administrarea platformei. În cadrul practicii de specialitate, aceștia au avut posibilitatea de a opta pentru a face parte din unul din departamentele de Cercetare de Piață, Procesare Date, Relatii Parteneri, Marketing, Juridic sau Suport Tehnic – IT, unde, sub coordonarea cadrelor didactice, desfășoară activități practice cu aplicabilitate în realitatea concretă.

În același timp, prin derularea de stagii de practică sau alte activități comune, studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Economie și Drept se pot implica activ în creșterea economiei locale.

Informații suplimentare se regăsesc accesând site-ul: https://marketplaceu2b.umfst.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram