UMFST organizează o nouă campanie de vaccinare

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 8 – 10 octombrie 2021, în intervalul orar 8:00 – 20:00, o nouă campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, adresată personalului didactic, auxiliar, nedidactic și studenților care optează pentru administrarea dozei 3.

Vaccinarea se va realiza exclusiv cu vaccinul Pfizer-BioNTech și doar pentru doza 3, în spațiul special amenajat la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate. 

„Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua”, a declarat prof. dr. Septimiu Toader Voidăzan, coordonatorul centrului de vaccinare UMFST.

Conform acestuia, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de expunere precum personalul medico-social și cel din învățământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram