UMFST, prezentă la EAIE, cel mai mare eveniment educațional internațional din Europa

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș participă la cea de a 32-a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională EAIE (European Association for International Education).

Târgul internațional educațional are loc în perioada 13 – 16 septembrie 2022 în vibrantul oraș Barcelona, ​​Spania și reprezintă cel mai mare eveniment educațional internațional din Europa. Ediția din acest an reunește peste 6500 de participanți din 85 de țări din Europa și spațiul extraeuropean și se desfășoară sub sloganul „Viitorul plin de culoare”, un caleidoscop de perspective asupra abordărilor internaționalizării.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este reprezentată de prof. univ. dr. Angela Borda (Director Departament Relații Internaționale, Coordonator instituțional ERASMUS+), conf. univ. dr. Andrada Loghin (Prodecan Facultatea de Medicină), conf. univ. dr. Anca Gabriela-Cârje (Facultatea de Farmacie, Disciplina de Chimie Analitică și Analiza Medicamentului), conf. univ. dr. Georgeta Fodor (Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, Coordonator Muzeul Universității „George Emil Palade”, Director Editura University Press) și ec. Nicoleta Suciu (Coordonator Departament Proiecte Europene si de Cercetare).

În cadrul evenimentului, membrii delegației au împărtășit informații despre programele de studiu, infrastructura educațională și de cercetare și oportunitățile culturale şi sociale specifice vieţii studențești. În paralel, au purtat discuții cu omologi, profesioniști implicați în internaționalizare și parteneri instituționali actuali sau potențiali. Acestea au ca scop creșterea vizibilității instituției, dezvoltarea de cooperări inter-instituționale, încheierea de noi acorduri și parteneriate, accesarea programelor Uniunii Europene sau ale altor organisme academice internaționale, precum și atingerea statutului de internaționalizare prin parteneri de elită.

Un număr impresionant de sesiuni practice, discursuri și conferințe din sfera sustenabilității, tehnologiei și digitalizării completează programul acestor zile pentru a dezbate, împreună cu ceilalți participanți, cele mai noi tendințe în domeniul internaționalizării educației. Participanții au astfel oportunitatea de a crea relații și a fi inspirați.

Prezența la standul României din cadrul pavilionului expozițional EAIE este susținută prin portalul www.studyinromania.gov.ro, o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram