UMFST Târgu Mureș: Peste 650 de candidați vor susține duminică concursul național de intrare în Rezidențiat

Rezidentiat 2018Ministerul Sănătății organizează duminică, 18 noiembrie 2018, concursul național de intrare în Rezidențiat pentru domeniile Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, care se desfășoară în șase centre universitare din țară: Târgu Mureș, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Craiova.

În centrul universitar Târgu Mureș s-au înscris la concurs 670 de candidați, astfel: 513 de candidați pentru domeniul Medicină, 102 candidați pentru domeniul Medicină Dentară și 55 de candidați pentru domeniul Farmacie.

Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8.30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.00. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Instrucțiuni pentru candidați aici.

Repartizarea pe săli a candidaților aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram