Un an de la deschiderea Muzeului Universității „George Emil Palade”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș aniversează astăzi, 24 ianuarie 2022, un an de la inaugurarea Muzeului Universității „George Emil Palade și lansează site-ul: https://muzeul.umfst.ro/, unde vizitatorii sunt invitați să descopere această veritabilă carte identitară a Universității.

Astăzi se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Mica Unire prin dubla alegere la Iași și apoi București a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, împlinindu-se astfel idealul unirii al generație pașoptiste care, la 1859 a știut să canalizeze energiile naționale. Această zi este deci prilej de onorare a eforturilor depuse de către aceștia pentru afirmarea statului român modern, reprezentând un pas înainte înspre modernizarea societății românești.

Anul 2021 a fost un an intens, cu multe activități care au poziționat Muzeul Universității „George Emil Palade” în galeria centrelor de interes cultural din Târgu Mureș. Le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut pragul și colaboratorilor pentru sprijinul și susținerea pe care ne-au arătat-o.

La ceas aniversar, vă invităm să ne vizitați între orele 14:00 și 17:00 și în fiecare vineri, ghidați  de studenții specializărilor Istorie și Istorie și Turism Cultural din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”. Accesul este gratuit.

E Pluribus Unum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram